X

Flèche de Wallonie 01/06/2019

Verslag Foto's Fotoservice

Stralende zon en hoogtemeters zorgen voor onvergetelijk klimfeest

De Flèche de Wallonie 2019 gaat de geschiedenisboeken in als de meeste zonnige editie tot nog toe. Samen met de talrijke deelnemers en heel wat hoogtemeters werd het een onvergetelijk klimfeest in de prachtige regio rond Spa.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Flèche de Wallonie! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Bekijk hier je foto's na de tocht

Parcours

Flèche de Wallonie staat bekend omwille van zijn uitdagende parcours waarbij je kan kiezen uit 4 verschillende afstanden: 88km - 135 km -184 km - 216 km. Meteen na de start in het kuuroord Spa krijg je met de Col du Rosier - Ouest meteen een lange, stevige opwarmer voor de wielen geschoven. Met een hellingsgraad van gemiddeld 5,5 % over een lengte van 5,6 km wordt de toon meteen gezet! Verder op het parcours stuk voor stuk lange, pittige hellingen zoals de Thier de Coo, Wanneranval, Haute Levée en Côte de Stockeu om er maar enkele te noemen. Dit alles in een prachtig, groen decor in de Ardennen wat maakt dat deze memorabele klimklassieker in het wielertoerisme zeker niet op je palmares mag ontbreken!

Je kan kiezen uit 4 afstanden: 88 km, 135 km, 184 km en 216 km. Traditiegetrouw vinden zowel de start als de finish plaats in Spa.

De GPX files van het parcours zullen twee dagen voor het event online staan.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 88 km (1833 hoogtemeters)
 • 135 km (2577 hoogtemeters)
 • 184 km (3478 hoogtemeters)
 • 216 km (4008 hoogtemeters)

Ontdek het parcours

Parcoursoverzicht

Parcours Le Rosier (west en oost)

1. Le Rosier (west en oost)

Deze helling uit Luik-Bastenaken-Luik krijg je twee keer voor de wielen geworpen. De westelijke beklimming ligt in het begin van de tocht en vormt met 8% max en 5.5% gemiddeld over een lengte van 4km een mooie opwarmer. De oostelijke beklimming vanuit La Gleize houden we voor laatst. Het is deze zijde die ook in Luik-Bastenaken-Luik wordt gereden, maar met een gemiddelde stijgingsgraad van 5.7% over 4500 m zeker ook een haalbare kaart.

Meer info (west) Meer info (oost)

2. Wanneranval

16% max en 9.5% gemiddeld, dat krijg je gedurende 1800 meter onder je wielen geschoven. Je leest het goed, Wanneranval in het dorpje Wanne is geen doetje. Maar de prachtige ligging zal de pijn verzachten. Net als de bosrijke omgeving die voor wat schaduw hier en daar zal zorgen tijdens de beklimming.

Meer info

Parcours Wanneranval
Parcours Col de Roche à Frêne

3. Col de Roche à Frêne

Een 2 km lange helling vanuit Harre in de provincie Luxemburg. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 9.5%, valt deze helling zonder twijfel onder de noemer "Kuitenbijters". Meer nog, in de index van de Belgische hellingen staat deze kanjer op plaats 33 van zwaarste hellingen. Be prepared!

Meer info

4. La Haute Levée

Deze lange, rechte, brede helling in Stavelot is bekend uit Luik-Bastenaken-Luik. Ze heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 5.6% en pieken van 12% over een lengte van 3500 m.

Meer info

Parcours La Haute Levée
Parcours Le Stockeu

5. Le Stockeu

Dé helling om naar uit te kijken en de klimmer in jou naar boven te halen. Met stukken van 21% en een gemiddelde van 9.9% gedurende 2200 m is dit één van de pittigste hellingen in de regio rond Spa. Enkel de kortste afstand ontsnapt aan deze uitdaging. Smeer de beentjes maar al in!

Meer info

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton