De Flèche de Wallonie 2019 gaat de geschiedenisboeken in als de meeste zonnige editie tot nog toe. Samen met de talrijke deelnemers en heel wat hoogtemeters werd het een onvergetelijk klimfeest in de prachtige regio rond Spa.

Na een jaartje afwezigheid wegens wegenwerken maakte de beroemde Stockeu - tot groot genoegen van de deelnemers- zijn wederoptreden in de Flèche de Wallonië.  Met onder meer ook nog de beklimmingen van de Thier de Coo, Wanneranval en Haute Levée op het programma weet je dat de klimgeiten aan hun trekken kwamen in deze misschien wel zwaarste manche van de Proximus Cycling Challenge. Heel wat deelnemers kwamen dan ook de conditie testen met het oog op deelname aan een Gran Fondo in de zomer.

BEKEND GEZICHT

Met Greg Van Avermaet reed zelfs een olympisch kampioen mee in de Flèche de Wallonië! De kopman van CCC heeft een verblijf in Stoumont en kent de regio dan ook als zijn broekzak. Van Avermaet haalde dan ook maar wat graag zijn fiets van stal om samen met duizenden andere deelnemers de klimbenen te testen.

Komende week zondag 9 juni staat de volgende en 9de manche van de Proximus Cycling Challenge op het programma met Tilff - Bastogne - Tilff.